Confidenţialitate

Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Sibiu

Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Sibiu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că măsura se va aplica începând de marți în toate localitățile.

În Sibiu, rata de infectare a ajuns la 4 persoane infectate la mia de locuitori.

„În conformitate cu prevederile art. 3, alin. (2) din Anexa 2 la H.G. 856/2020, pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, ora 00:00 până la data de 16.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise, pe întreg teritoriul judeţului Sibiu”, scrie în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În orașul Sibiu sunt 6.03 persoane infectate la o mie de locuitori, după ce 1.033 de oameni s-au infectat în ultimele 14 zile.

Autorităţile vor folosi sistemul de alarmare publică pentru a transmite mesajul de două ori pe zi populaţiei, anunță Primăria Sibiu.

“Mesajul audio indică măsurile obligatorii pentru protecția cetățenilor în contextul pandemiei de coronavirus: purtarea măștii în spații publice închise și deschise, asigurarea distanțării, evitarea locurilor aglomerate, precum și spălarea și dezinfecția mâinilor.”