Confidenţialitate

Masca de protecție este obligatorie în Constanța și în spațiile deschise. Decizia este definitivă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut recurs la Înalta Curte şi a avut câştig de cauză.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în urmă cu o oră, că masca de protecție este obligatorie în Constanța, așa cum a decis, inițial, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

”Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând:

Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021”, se arătă în decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție .

Anterior, judecătorii de la Curtea de Apel București îi dăduseră dreptate unei avocate din Constanța, Minodora Ion, care contestase purtarea obligatorie a măștii.

Simpatizantă AUR, după cum se prezintă public, Minodora Ion a fost secretar general la PARTIDUL ADER– Organizația Județeană Constanța. În urmă cu doi ani, aceasta a lansat cartea de dezvoltare personală ”Arta de a învinge”.