Confidenţialitate

Cine este Av. Minodora Ion, la sesizarea căreia Curtea de Apel București a decis că masca nu poate fi obligatorie afară în spațiile publice

Curtea de Apel București a decis că masca nu poate fi obligatorie afară în spațiile publice, pe 23 decembrie, hotărârea putând fi contestată în termen de două zile. Decizia vine ca urmarea a unei sesizări formulate de avocata Minodora Ion.

Într-o reacție pe facebook, după prima decizie a instanței, acesta îi sfătuiește pe urmăritorii săi să aștepte decizia definitivă. „Arafat are termen 2 zile de la comunicarea hotărârii pentru a formula recurs. Mai aveți răbdare puțin până la rămânerea definitivă a hotărârii și PURTAȚI MASCĂ! Sărbători cu bine tuturor! Vă îmbrățisez cu aleasă prețuire!”, scrie Av. Minodora Ion, pe Faceboook.

Simpatizantă AUR, după cum se prezintă public, Minodora Ion a fost secretar general la PARTIDUL ADER– Organizația Județeană Constanța. În urmă cu doi ani, aceasta a lansat cartea de dezvoltare personală ”Arta de a învinge”.

Este membră a Baroului Constanţa din octombrie 2008.

Într-un interviu publicat de presa constănțeană după decizia CAB, dar și în interviurile acordare mai multor posturi de televiziune, avocata Minodora Ion a explicat demersul său.

”Am formulat o acțiune împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență, am atacat, din ultimul ordin articolul 4 pct.5, cel care prevede măsura obligării purtării măștii în spațiile deschise.

Am avut termen pe data de 21 decembrie, s-a pus în vedere DSU să depună toată documentația care stă la baza întocmirii ordinelor de carantină, respectiv de prelungire a carantinei în Constanța.
Instanța a dispus ca DSU să dispună documentația sub sancțiunea amenzii judiciare. Raed Arafat invocase niște texte de lege, legea 55 din 15 mai 2020 etc, dar în niciuna nu exista menționat, în mod expres, obligarea purtării măștii și în spații deschise.

Nu am atacat altceva din aceste ordine, ci strict această prevedere”, a explicat, pentru Focus Press, inițiatoarea procedurii, Minodora Ion.

FOTO: Facebook