Masacrul din Nisa: aproximativ 10 copii au fost ucişi

Fostul primar al Nisei, Christian Estrosi, a declarat că “circa 10 copii” se numără printre cei 84 de oameni care au fost ucişi joi seara la Nisa, când un camion a intrat în mulţimea strânsă pentru a vedea artificiile de Ziua Naţională a Franţeirelatează BFMTV.

Peste 100 de oameni au fost răniţi, dintre care 18 sunt în stare critică, autorităţile făcând apel pentru donare de sânge în spitalele din oraş.

Pe de altă parte, în panica declanşată în faţa camionului, supravieţuitorii atentatului şi-au pierdut prietenii şi copiii cu care veniseră la focurile de artificii, scrie Mediafax.

Oamenii au folosit intens social media pentru a găsi persoanele care lipsesc. Cea mai răspândită cerere de ajutor a fost cea a unei mame, Tiava Banner, care a scris: “Am pierdut bebeluşul nostru de 8 luni. Prieteni din Nisa, dacă l-aţi văzut, dacă l-aţi găsit, vă rog, contactaţi-mă”.

Femeia se afla împreună cu soţul ei şi cu micuţul de opt luni la manifestaţiile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei la Nisa. În momentul atacului, aceasta a pierdut căruciorul în care se afla copilul.

Din fericire, la o oră de la publicarea mesajului, familia a revenit şi a anunţat că micuţul a fost găsit. “Am găsit bebeluşul mulţumită femenii numite Joy Ruez. Mulţumesc Facebook şi tuturor celor care ne-aţi ajutat să trimitem mesajul”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS