Confidenţialitate

Războiul din Orientul Mijlociu: Mărturii din infernul din Fâșia Gaza. „Totul se cutremură” | AUDIO

„Totul se cutremură” – mărturii din infernul din Fâșia Gaza. La câteva minute, se produc noi explozii. Israelul continuă bombardamentele și speră să dea de urma conducerii HAMAS. Lupte grele se dau pe teren, „din casă în casă”, într-o zonă în care armata israeliană spune că s-ar ascunde liderii organizației teroriste HAMAS.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Forțele israeliene și Hamas duc bătălii din casă în casă de-a lungul Fâșiei Gaza, cu consecințe devastatoare pentru populația civilă. Livrările de ajutoare sunt blocate. Pe măsură ce armata israeliană își croiește drum prin zonele urbane grav avariate de bombe din nordul și sudul Gazei, Hamas a amplasat mai multe bombe pentru a le domoli avântul.

Tancurile se îndreptau spre trei zone. Israelul anunța de marți că a ajuns în „inima lui Khan Younis” – cel mai mare oraș din sud. Organizația Națiunilor Unite arată că 600.000 de oameni sunt vizați de ordine de evacuare în sudul Gazei, dar nu au unde să fugă pentru că adăposturile sunt arhipline.

Un jurnalist palestinian din Khan Younis a declarat pentru BBC că atacurile aeriene au loc la fiecare câteva minute și „totul se cutremură”. Israelul crede că liderii Hamas s-ar putea ascunde în oraș.

Armata israeliană: Am descoperit tuneluri și laboratoare în care se fabricau bombe în Cisiordania

Armata israeliană susține că a descopeirt tuneluri și laboratoare în care se fabricau bombe în Cisiordania. Ar fi acum cel puțin două tuneluri în zonp și trei laboratoare.

HAMAS ține în continuare ostatici 138 de oameni

O undă de șoc au provocat dezvăluirile privind agresiunile sexuale, violurile în grup și mutilările comise de teroriștii HAMAS la atacarea Israelului, pe 7 octombrie.

Mai multe persoane implicate în identificarea cadavrelor au declarat pentru BBC că au văzut mai multe semne de agresiune sexuală, inclusiv vânătăi și tăieturi și că victimele variază de la copii și adolescenți la pensionari.

Mărturia video a unui martor ocular la festivalul de muzică Nova, unde tinerii au fost luați cu asalt, a prezentat dovezi despre violuri în grup, mutilări și executarea unei victime.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Civil împușcat de un militar, la Ierusalim. Reacția premierului Benjamin Netanyahu: “Asta-i viața!” | AUDIO