Confidenţialitate

Marți, sosește prima tranșă de vaccin anti-Covid pentru copii. Imunizarea va începe de miercuri | AUDIO

Prima tranșă de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5 și 11 va ajunge mâine în România. Este vorba de 114.000 doze de la Pfizer/BioNTech.

Vaccinarea copiilor va începe miercuri, 26 ianuarie. Până acum, peste 3.000 de copiii s-au programat pentru această etapă a vaccinării.

Vaccinurile  vor fi livrate pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Apoi, transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Programarea se va putea face doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă, prin conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

„La acest moment, în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate județele, (…) și mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive care vor fi actualizate și activate în platformă în funcție de adresabilitate și de deciziile direcțiilor de sănătate publică județene”, spunea medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De-asemenea, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro poate fi găsită harta centrelor de vaccinare.

Vaccinarea copiilor se poate face, însă, și fără programare, prin prezentare directă în cabinet.

Autor: Liliana Nicolae

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Peste 10 milioane de teste de salivă, distribuite în școli. Ajung doar pentru trei testări, transmite Ministerul Educației | AUDIO