Marş de conştientizare a violenţei împotriva femeilor, la București

„Împreună pentru siguranţa femeilor” este marșul care va avea loc pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Victoriei, sub sloganul „Nu eşti singură!”. Ambasadori ai mai multor state, precum Suedia, Franţa, Germania, Marea Britanie şi SUA şi-au anunţat participarea la manifestaţie.

Marşul va începe la ora 15:00, pe traseul Piaţa Universităţii (Parcul Colţea) – Piaţa Victoriei.

”Fiecare acțiune de condamnare a violenței împotriva femeilor ne aduce mai aproape de o lume în care femeile trăiesc în siguranță.

Vrem să ne arătăm solidaritatea față de toate femeile care au fost sau sunt nevoite să supraviețuiască violenței.

Vrem să denunțăm public violența asupra femeilor și să condamnăm comportamentul agresorilor. În fiecare zi suntem martori la agresiuni asupra femeilor care nu sunt sancționate nici de comunitate, nici de statul român.

Femeile sunt prizoniere într-o cultură a violenţei în care victimele sunt sistematic acuzate, stigmatizate, învinovățite”, transmit organizatorii.

În România, din 36.245 de fapte de violenţă în familie sesizate în 2017, au ajuns în instanţă doar 4% (1.491 inculpaţi), iar o femeie din patru a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său (FRA, 2014). 90% dintre victimele care cer ordin de protecţie sunt femei, mai spun organizatorii marşului.

Restricții în trafic

Circulaţia pe banda pe traseul Parcul Colţea – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piaţa Romană – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei (punct final pe trotuarul de la intersecţia Bd. Lascăr Catargiu cu Bd. Iancu de Hunedoara ) va fi blocată pentru deplasarea participanţilor la marş.

Poliţiştii rutieri solicită şoferilor să reducă viteza, să circule prudent şi să respecte semnalele poliţiştilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS