Marș contra violenței împotriva femeilor, sâmbătă, în Capitală

Un marș contra violenței împotriva femeilor va avea loc, pe 14 octombrie, iar participanții sunt așteptați începând cu ora 15,00, în Piața Universității, la ieșirea dinspre parcul Colțea.

Aflat la a treia ediție, marșul „Împreună pentru siguranța femeilor” se va desfășura anul acesta sub sloganul „Nu ești singură” pentru a transmite un mesaj de solidaritate pentru femeile care sunt supuse violențelor sexuale.

Organizațiile neguvernamentale cer autorităților publice să ia măsuri prin care să reducă actele de violență, să se îmbunătățească asistența și să se înființeze centre specializate pentru cazurile de violență sexuală, cu personal specializat care să acționeze în interesul victimelor, prin consiliere psihologică și consiliere legală.

Una din patru femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său cel puțin odată în viață, potrivit Studiului Agenției Europene pentru Drepturi Fundamentale 2014.

În comunicat se arată că 25% dintre omoruri au avut loc în familie în 2015, conform datelor Ministerului Public, 90% dintre victimele care cer ordin de protecție sunt femei, doar 34 de agresori au fost condamnați definitiv în anul 2016, în raport cu peste 18.000 de fapte de violență în familie sesizate.

Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor este formată din 25 de organizații neguvernamentale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS