Confidenţialitate

„Marmură”, cu Marian Râlea și Victor Rebengiuc , în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Pentru că am ajuns la ultimele ediții  SUS CORTINA din acest sezon, vom trece în revistă câteva spectacole care pot fi văzute la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Ediția de anul acesta este organizată în perioada 10-19 iunie. Începem cu spectacolul „Marmură”, producție a Teatrului „L.S. Bulandra”, cu Victor Rebengiuc și Marian Râlea.

***

Într-o celulă sunt închiși doi oameni: barbarul Publius și romanul Tullius, într-un turn situat undeva, lângă Roma antică. Viața celor doi este transpusă în epoca modernă. Spațiul în care sunt condamnați să trăiască Publius și Tullius e strâmt și plin de obiecte, cu busturi ale clasicilor latini, dar și cu instrumente moderne: un telefon și o tabletă. Dialogul dintre cei doi prizonieri este ironic, plin de umor, sentimental, poetic și filosofic. Publius și Tullius nu mai așteaptă nimic dar discuțiile lor, gândurile lor expuse spectatorilor au valoarea unui experiment despre cum pot provoca ideile emoţii la fel de puternice ca relaţiile interumane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru rolul din „Marmură”, Marian Râlea a obținut premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala UNITER 2016. În cadrul FITS 2016, spectacolul se joacă pe 16 iunie, de la ora 22.00, în sala de teatru amenajată la Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Tot în cadrul festivalului, actorul Victor Rebengiuc va primi o stea pe Aleea Celebrităților din oraș.


Aleea Celebrităţilor a fost amenajată în Parcul Cetăţii din Sibiu, aflat în imediata apropiere a Sălii Thalia, primul teatru construit în România, şi de-a lungul zidului de apărare al vechii cetăţi a Sibiului. Este gândită ca un tribut adus realizărilor în domeniul cultural și artistic din Sibiu sau în legătură cu acesta. Între cei au primit stele pe Sibiu – Walk of fame se află Silviu Purcărete,  criticul de teatru George Banu, Radu Stanca (post mortem), Peter Brook, Peter Stein,  coregraful Gigi Căciuleanu și  regizorul dramaturgul Neil LaBute. 


Marmură

De: Iosif Brodski

Regia: Yuri Kordonski

Asistent regie și translator: Taisia Orjehovsky

Traducere: Mașa Dinescu

Decor şi costume: Nina Brumușilă

Light design: Lucian Moga

Sufleor: Liana Ornea

Regizor tehnic: Mihaela Oance

Maestru lumini: Florin Manu

Lumini: Fănel Berbecaru, Florin Antonie, Constantin Antonie

Operator sunet: Vlad Stan

Șef montator decor și scenotehnică: Ion Staicu

Mașiniști: Constantin Mârzan, Mircea Muzacov, Gheorghe Ioniță, Anghel Lazăr, Dan Vasile, Vasile Petre, Constantin Popa

Recuzită: Laurențiu Manea, Ion Nicolau

Cabine: Liliana Chirițescu, Paraschiva Staicu

Coafură, machiaj: Georgeta Barbu

Îngrijire scenă: Ioana Staicu, Liana Dragnea

În distribuţie: Victor Rebengiuc, Marian Râlea