Confidenţialitate

Mark Zuckerberg: Facebook ar fi trebuit să facă mai mult pentru a preveni folosirea ilegală a datelor utilizatorilor săi

Facebook ar fi trebuit să facă mai mult pentru a preveni folosirea ilegală a datelor utilizatorilor săi, afirmă fondatorul şi directorul general al reţelei de socializare.

Mark Zuckerberg recunoaşte că a fost greşeala sa, după ce firma Cambridge Analytica a colectat datele a peste 50 de milioane de utilizatori în scop electoral.

 

Într-o mărturie scrisă depusă înaintea audierii sale în Comisia de Comerţ şi Energie din Camera Reprezentaţilor din Congresul american, şeful Facebook precizează că nu a avut o viziune destul de largă a responsabilităţii şi asta a fost o mare eroare.

“Am fondat Facebook, conduc compania, şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă acolo. Este acum clar că nu am făcut destul pentru a împiedica folosirea acestor unelte pentru a face rău “, a adăugat Mark Zuckerberg.

Congresul ar putea adopta o nouă legislaţie care să reglementeze mai strict activitatea Facebook.

Amintim, datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, au fost accesate probabil ilegal de compania de consultanţă britanică, a anunţat recent reţeaua de socializare online. Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate.

Un activist pentru transparenţă a dezvăluit că firma Cambridge Analytica a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software. Acesta avea scopul de a anticipa şi influenţa preferinţele electorale.