Confidenţialitate

Mark Zuckerberg depune mărturie în fața Congresului american

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, intenţionează să-şi asume răspunderea personală faţă de scandalul Cambridge Analytica.

La nivel global 85 de milioane de utilizatori au avut de suferit. Majoritatea (peste 97%) sunt rezidenți americani, au declarat reprezentanti ai Facebook pentru Europa FM.

Într-o mărturie scrisă depusă înaintea audierii sale în Congresul american, Mark Zuckerberg precizează că nu a avut o viziune destul de largă a responsabilităţii.

În România, datele peste 112.421 de utilizatori au fost preluate de Cambridge Analytica. Totul a pornit de la 78 de români care și-au instalat aplicația ”This is your digital life” – prin intermediul căreia compania britanică prelua datele.

Aplicația prelua date precum adresa de email, ziua de naștere, orașul de origine și cel de rezidență, fotografii și filmulețe, tot ceea ce utilizatorii respectivi apreciau sau postau pe Facebook, dar și liste de prieteni.

Facebook a trimis notificări persoanelor afectate: „Înţelegem necesitatea de a păstra datele tale în siguranţă. Am interzis site-ul „this is Your Digital Life” pe care unul dintre prietenii tăi l-a folosit pentru a se loga pe Facebook. Am făcut asta pentru că acest site ar fi folosit ilegal datele tale”. Dacă ati primit un astfel de mesaj, Facebook vă va invăța cum să vă securizați mai bine datele pe viitor și promite că viaţa privată a utilizatorilor va fi mai bine protejată.