Confidenţialitate

Marius Nistor, înainte de negocierile cu ministrul Muncii: „Acest guvern nu și-a stabilit niciodată ca prioritate sistemul de învățământ”

A două săptămână de grevă în învățământ. Sindicatele din Educație sunt așteptate astăzi, la ora 14:00, la negocieri cu Ministerul Muncii. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spunea că vor începe dezbaterile despre noua lege a salarizării.

Între timp, părinții anunță că susțin în continuare greva profesorilor, dar nu sunt de acord cu decalarea examenelor.

Marius Nistor, înainte de a intra la negocieri cu Marius Budăi – Ministrul Muncii: „Este clar că acest guvern nu și-a stabilit niciodată ca prioritate sistemul de învățământ”.

Marius Nistor, despre modificarea legii Dialogului Social: „Ce au făcut în momentul de față distinșii domni din Guvernul României se adaugă altor presiuni pe care au încercat să le exercite prin intermediul părinților și elevilor. Dacă nu le-au mers primele inițiative au încercat prin modificarea legii Dialogului Social venind cu o Ordonanță promovată pe furiș ca să nu se prindă nimeni, afectând vechimea colegilor care ar fi urmat să intre în grevă începând din 25. Este o nouă formă de presiune”.

Cerințele sindicatelor din Educație sunt clare: salariul profesorilor debutanți să aibă valoarea salariului mediu pe economie, iar majorarea să fie de 25 de procente. Dacă cele două solicitări nu se vor regăsi în noua lege a salarizării, greva continuă.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Ce spun elevii și părinții despre o posibilă decalare a examenelor finale | AUDIO