Confidenţialitate

Marius Manole și ”Însemnările unui nebun”, în Bacău: ”După acea seară, nu mi-a mai fost frică de Teatru” (AUDIO)

Actorul Marius Manole vine, miercuri, 22 aprilie, la Europa FM. Ne va vorbi în rubrica ”Sus cortina!”, de la ora 17.15, despre participarea la festivalul ”Gala Star” – organizat de Teatrul ”George Bacovia” din Bacău, un festival dedicat spectacolelor ONE MAN SHOW.

Marius Manole prezintă pentru prima dată pe scena din Bacău spectacolul ”Însemnările unui nebun”, de N. Gogol, în regia lui Felix Alexa (spectacol montat la Centrul Cultural București – ARCUB, unde poate fi văzut în mod obișnuit).

Marius Manole își amintește, în timpul interviului acordat Europa FM, de seara în care a avut loc premiera acestui spectacol și emoțiile care l-au ”paralizat” câteva momente. A găsit resurse în interior și a cerut să fie ridicată cortina… A urmat un val de aplauze iar piesa a înregistrat în ultimii ani succes după succes (inclusiv în străinătate, cum s-a întâmplat în 2014 la Festivalul Internaţional Fabbrica Europa -Teatro Cantiere Florida din Florenţa).

Marius Manole despre premiera oficială : ”A fost groaznic, pentru că eu nu mai jucasem într-un ONE MAN SHOW până atunci. În sală se afla maestrul Radu Beligan și multe personalități. Spectacolul dura 1 oră și 40… Eu eram foarte emoționat, nu știam dacă o să pot juca până la capăt. Când omul e disperat, Dumnezeu îi întinde o mână. M-am gândit: domne, decât să fii bolnav într-un spital, nu mai bine joci teatru fără să-ți fie frică, să te bucuri de momentul ăsta, dacă tot ai șansa asta? Și atunci am dat voie să ridice cortina… Și de-atunci nu mi-a mai fost niciodată de teatru”.

În București, următoarele două reprezentații ale “Însemnărilor…” sunt programate miercuri, 22 aprilie, și joi, 23 aprilie, la sala ARCUB.

Sâmbătă, 25 aprilie, Marius Manole pleacă spre Bacău: în aceeași seară, spectatorii Galei Star vor putea vedea “Însemnările unui nebun” pe scena teatrului “George Bacovia”.

Tot în București, dar în 27 aprilie, îl putem vedea alături de Medeea Marinescu în spectacolul “Fă-mi loc”, regia Radu Beligan, la Palatul Național al Copiilor iar în 28 aprilie Marius Manole joacă la teatrul “L.S. Bulandra” în “Oscar și tanti roz”.

https://soundcloud.com/europafmromania/marius-manole-si-insemnarile-unui-nebun-in-bacau