Confidenţialitate

Marius Ionuţ Voineag, propus pentru la conducerea DNA, iar Alex Florin Florența la cea a Parchetului General, anunță Ministerul Justiției

Marius Ionuţ Voineag este propus de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar  Alex Florin Florența este propus pentru șefia Parchetului General. Ministerul Justiției anunță cele două propuneri într-un comunicat.

Propunerile pentru șefia celor două Parchete vin în urma interviurilor pe care ministrul justiției, Cătălin Predoiu, le-a avut cu candidații pentru aceste funcții.

Alex Florența o va înlocui pe Gabriela Scutea la Parchetul General, iar Mariu Voineag va lua locul lui Crin Bologa la conducerea DNA.

Alex Florența este procuror DIICOT și un critic al activității actuale a Ministerului Public. Florența spunea recent că ministerul nu-și asumă un rol activ în demararea anchetelor penale ci așteaptă informări sau sesizări din afară.

Marius Voineag este adjunct al Secției urmăriri penale și criminalistică din Parchetul General și unul dintre procurorii care a intrumentat un dosar al lui Sorin Ovidiu Vântu.

Propunerile pentru Parchetul General și DNA vor fi trimise la Secția pentru procurori  a CSM al cărei aviz este consultativ.

Un eventual aviz negativ însă va trebui motivat iar ministrul Justiției ar trebui să refacă interviurile respective.

Decizia finală pentru aceste funcții o are președintele Klaus Iohannis.

Pentru DIICOT, Ministerul Justiției va anunța propunerea de procuror șef în zilele următoare, după finalizarea anlizei candidaturilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Emilia Șercan, la un an după ce a reclamat la poliție campania de discreditare la adresa sa: Justiția din România nu reușește să găsească vinovații de un an de zile | AUDIO