Mario Iorgulescu, trimis în judecată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, vineri, trimiterea în judecată a lui Mario-Gino Iorgulescu, pentru săvârșirea infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Pe 8 septembrie, 2019, Mario-Gino Iorgulescu a intrat pe contrasens și a izbit frontal, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, autoturismul marca Audi, condus de un bărbat care a murit pe loc. Mario-Gino Iorgulescu  avea o alcoolemie de 1,96 g/l și a fost găsit sub influența cocainei.

„Toate acestea s-au întâmplat în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum. Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”, conform rechizitoriului.

O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autorităţile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile române.

Procurorii menţionează că pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis, pe 15 mai 2020, un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare transmis la data de 19 mai 2020 autorităţilor judiciare competente din Italia, în vederea arestării şi predării inculpatului către autorităţile judiciare române.

Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.

Procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor şi sumelor de bani aparţinând inculpatului, până la concurenţa valorii de 1.000.000 de euro.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS