Confidenţialitate

Mario Draghi, fost președinte al Băncii Centrale Europene, desemnat premier al Italiei

Mario Draghi, fost președinte al Băncii Centrale Europene, a fost desemnat premier al Italiei, în această seară, după o discuție cu președintele țării, Sergio Mattarella.

Potrivit presei italiene, Mario Draghi, în vârstă de 73 de ani, a avut întrevederea cu președintele țării la Palatul Quirinale și și-a prezentat lista de miniștri ai guvernului. Mâine va avea loc ceremonia de depunere a jurământului noului guvern, la ora locală 12.

Guvernul lui ”Super Mario”, așa cum  îl alintă presa din Peninsulă pe Draghi, va intra în pâine săptămâna viitoare, după ce va obține votul de încredere al Parlamentului.

Acest vot este considerat unul formal, subliniază jurnaliștii italieni, dat fiind că majoritatea deputaților și senatorilor îl susțin pe Draghi.

Criza politică din Italia a apărut luna trecută, după ce fostul premier Matteo Renzi s-a retras din coaliția de guvernare și și-a retras sprijinul pentru premierul Giuseppe Conte. Deși a supraviețuit la două voturi de încredere, Giuseppe Conte a demisionat pentru că a realizat că nu poate forma o nouă coaliție de guvernare.

Președintele țării, Sergio Mattarella, a refuzat organizarea alegerilor anticipate din cauza pandemiei de Covid și i-a cerut lui Mario Draghi să formeze un nou guvern și o nouă coaliție guvernamentală.

Sursa Foto: Banca Centrală Europeană