Confidenţialitate

Marin Anton, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, condamnat la 5 ani de închisoare

5 ani de închisoare cu executare pentru corupție a primit Marin Anton, un fost deputat PNL și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.  Decizia Tribunalului București nu e definitivă  și poate fi atacată cu apel.

Marin Anton e acuzat că  a primit, în 2009, când era secretar de stat,  peste 5 milioane euro mită de la reprezentantul unei companii italiene pentru acordarea unui contract de realizare a noului terminal de la Aeroportul Otopeni.

Instanţa a dispus confiscarea a aproape 23 de milioane de lei, echivalentul în lei al mitei primite de Marin Anton. Fostul deputat PNL a fost trimis în judecată în decembrie 2017 iar în ianuarie 2019, el a fost demis din funcția de președinte al PNL Giurgiu, după ce afirmase că familia lui va vota cu PSD dacă acest partid va da ordonanța privind amnistia.

În acelaşi dosar, Mihai Adrian Ionescu, fost director in cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri şi fost consilier al ministrului Transporturilor, a primit 3 ani închisoare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită.

El e obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, la ADP, timp de 100 de zile.