Confidenţialitate

Mariana Pitrop, medicul care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a murit, a fost dată afară | AUDIO

Medicul care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a murit a fost dată afară. Conducerea spitalului din Botoșani a decis desfacerea contractului de muncă pentru medicul Mariana Pitrop. Aceasta era de gardă atunci când tânăra de 25 de ani, însărcinată în 3 luni, a ajuns la spital cu dureri cumplite. A primit doar o perfuzie și a murit câteva ore mai târziu fără să primească alte îngrijiri medicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conducerea Spitalului Județean din Botoșani anunță că mediculului Mariana Pitrop i-a fost desfăcut contractul de muncă în baza unei propuneri venite din partea Comisiei de disciplină a spitalului.

În noaptea de 18 august medicul era de gardă pe secția de obstretică ginecologie și nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu în cazul Alexandrei Ivanov, o tânără de 25 de ani, gravidă în trei luni.

Aceasta a ajuns la spital cu o ambulanță cu dureri atroce și hemoragie. I s-au făcut niște analize și o perfuzie, iar până dimineață, când a murit, nu a primit nicio altă îngrijire medicală deși starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, după cum arată un raport preliminar al DSP Botoșani.

În urma anchetei interne a spitalului, asistenta de gardă a avut salariul diminuat pentru 3 luni, infirmiera nu a primit nicio sancțiune iar medicul Mariana Pitrop a fost dată afară.
Doctorița este cercetată penal pentru ucidere din culpă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spitalul Județean Suceava trebuie să plătească amendă penală și daune după ce un bebeluș au murit din cauza infecțiilor din spital în 2016 | AUDIO