Confidenţialitate

Marian Oprișan a pierdut alegerile locale dar rămâne în conducerea Consiliului Județean Vrancea

El a fost ales în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, alături de Ionel Celmare, preşedintele ALDE.

Alegerea reprezintă o lovitură pentru noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, care părea că l-a convins pe liderul ALDE să vină alături de el în conducea instituţiei.

În urma scrutinului de luna trecută, nici unul dintre partidele mari nu are majoritate: PNL, în alianță cu USR-PLUS, a obținut funcția de președinte și 15 mandate de consilieri județeni, PSD 15 consilieri, iar ALDE – 2.

Practic, majoritatea stă în mâna celor 2 consilieri ALDE.

Alegerea de azi e o surpriză în contextul în care săptămâna trecută, la constituirea grupurilor politice, ALDE s-a aliat cu un reprezentant al PLUS pentru a crea un grup distinct de cele ale PSD și PNL.

În final s-a văzut însă că totul a fost un simplu joc.

Trebuie menționat că liderul ALDE a fost nominalizat pentru funcția de vicepreședinte chiar de grupul PNL.

Celmare a fost votat de Alianţa PNL-USR-PLUS şi de toți consilierii PSD, mai puţin de unul, care a introdus greşit un buletin în urnă, iar Marian Oprişan a fost votat de toţi cei 15 consilieri PSD, plus încă un consilier.

Cu doar un vicepreşedinte ales cu 31 de voturi din 32 de aleşi, a fost încă o rundă de alegeri, pentru departajare, între Marian Oprişan, care obţinuse 16 voturi şi Mihăiţă Lepădatu de la USR.

Iar de data aceasta Oprișan a luat cele 17 voturi de care avea nevoie minim pentru a fi ales. Trebuie menționat că Ionel Celmare a fost vicepreședinte al Consiliului Județean și în ultimele 2 mandate, când președinte era Oprișan.