Confidenţialitate

Marian Munteanu, fostul lider al studenților în 1990, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, anunță că Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor anticomunişti ce protestau în Piaţa Universităţii în primăvara anului 1990, este propus pentru a candida la Primăria Capitalei. Acesta ar urma să fie validat în ședința Biroului Permanent al PNL care va începe marți la ora 18.00.

Marian Munteanu ar urma așadar să-l înlocuiască pe Ludovic Orban în cursa pentru Primăria Capitalei.

 

Marian Munteanu a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu.