Confidenţialitate

Marian Godină reacționează în cazul plăcuțelor de înmatriculare considerate ofensatoare la adresa PSD

Polițistul Marian Godină scrie pe pagina sa de Facebook că – în opinia sa – Poliția Rutieră va deconta greșelile în cazul plăcuțelor de înmatriculare considerate ofensatoare la adresa PSD.

Polițiștii au deschis, luni, un dosar penal pe numele bărbatului care circula cu o mașină înmatriculată în Suedia, cu număr de înmatriculare controversat.

Bărbatul nu mai poate circula cu acesta pe drumurile din România, susţine IGPR.

“Dacă aş fi poliţist de frontieră sau rutier şi aş fi controlat celebra maşină în trafic, anterior întocmirii dosarului penal de către alţi colegi, nu m-aş simţi prea confortabil acum şi m-aş aştepta la vreo citaţie. Pentru că ori colegii mei greşesc acum, ori eu am greşit când l-am lăsat pe şofer să plece. Cert e că, din păcate, urmările acestui “război” prostesc vor fi acum decontate de Poliţia Rutieră”, scrie Marian Godină, pe Facebook.

Românul, care a rămas luni fără permis şi plăcuţe, susţine că a mai fost oprit de patru ori de Poliţie, dar a fost lăsat să plece fără probleme. Bărbatul cataloghează gestul ca fiind hărţuire.

Motivul pentru care plăcuțele au fost confiscate e conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.

Mai exact, mașina lui Răzvan Stefănescu apare în baza de date accesată de autoritățile române cu DOUA numere de îmatriculare.

Unul – doar din litere, cel cunoscut deja după turul făcut prin țară de românul stabilit în Suedia.

Altul din cifre și litere.

Or, polițiștii susțin că – potrivit convențiilor internaționale – în afara Suediei ar fi putut să meargă doar cu al doilea număr de înmatriculare – cel din cifre SI litere.

Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat intr-o postare pe Facebook că plăcuţele emise de Agenţia suedeză de Transport,sunt valide pentru călătoriile în toată Uniunea Europeană.