Confidenţialitate

Marian Drăgulescu, în conflict cu Andreea Răducan

Scandal între marii gimnaști ai României.

Marian Drăgulescu se ceartă cu antrenorul lotului masculin, fostul lui coechipier Marius Urzică, dar și cu președintele Federației, Andreea Răducan.

Cel mai titrat gimnast român din istorie, în vârstă de 37 de ani, nu a fost primit în echipa pentru Campionatele Europene, fiindcă în această vară a suferit o operație la inimă.

Oficialii federali susțin că Mariab Drăgulescu nu are avizul Institutului Național de Medicină Sportivă, care nu-i permite să concureze decât la minimum trei luni după intervenția chirurgicală la care a fost supus în Italia.

Marius Urzică și Andreea Răducan spun că nimeni n-a fost exclus din lot, dar niciun sportiv nu poate intra în concurs fără acord medical scris.

Marian Drăgulescu este deranjat însă de faptul că ar fi existat cel puțin un precedent, anume Cătălina Ponor, căreia i s-ar fi permis să concureze pe propria răspundere, tot după probleme medicale.

Andreea Răducan a scris într-un comunicat oficial al federației că lui Marian Drăgulescu i-au fost în dese rânduri tolerate atacuri directe la adresa forului, deși el face parte din Comitetul Executiv al acestuia.

Fosta campioană se referă inclusiv la un alt conflict, în care Marian Drăgulescu a fost nemulțumit de renta viageră primită din partea statului.

Multiplul campion a anunțat că va protesta joi după-amiază în fața Ministerului Tineretului și Sportului, așezându-și pe trotuar cele 21 de trofee olimpice, mondiale și continentale.

Campionatele Europene de Gimnastică vor avea loc între 2 și 12 august, în Scoția, la Glasgow.