Confidenţialitate

Marele Premiu al Galei Societăţii Civile 2016 a fost acordat proiectului “Legea Fiecare Copil în Grădiniţă” al Asociaţiei OvidiuRo

Anul acesta au fost înscrise în cadrul competiţiei Gala Societăţii Civile 203 proiecte şi programe implementate în anii precedenţi de către 127 de ONG-uri, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice.

Marele Premiu al Galei Societăţii Civile 2016 a fost acordat proiectului “Legea Fiecare Copil în Grădiniţă” al Asociaţiei OvidiuRo. Proiectul este câştigătorul Premiului I de la secţiunea Comportament civic şi Participare publică şi, de asemenea, câştigătorul Premiului pentru Impact.

În total, luni seara s-au acordat 56 de premii în cadrul Galei Societăţii Civile 2016.

Cele mai multe proiecte au fost înscrise în secţiunea “Educaţie, Învăţământ, Cercetare”. 88 de proiecte provin de la organizaţii de pe plan local, tot atâta fiind şi numărul celor care au propus, prin implementare, soluţii care se aplică la nivel naţional. Bugetul proiectelor participante a fost de peste 37 de milioane de euro.

Câştigătorii Galei Societăţii Civile 2016

Premiile I la sectiunile Educatie, Invatamant, Cercetare si Programe au revenit Asociatiei Free Miorita pentru proiectul educational Lumina pentru ultimele 3 scoli fara electricitate din Romania si programul Lumina pentru Romania.

Premiul I al sectiunii Arta si Cultura a fost acordat initiativei Colectia Costica Acsinte, implementat de Cezar Popescu.

Castigatorului Premiului I de la sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective – Dreptate pentru Dinte! al Asociatiei Carusel – i-a fost acordat si Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile, pentru curajul si perseverenta de a apara drepturile unor grupuri atat de marginalizate, desemnat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Premiul I de la sectiunea Sanatate a revenit proiectului Peditel 1791. Urgente si sfat medical pediatric prin telefon, non stop – Fundatia Parinti din Romania.

La sectiunea Incluziune sociala premiul I a fost acordat Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru proiectul Fondul Special Pentru Copii 2015.

Sectiunea Servicii de Asistenta sociala s-a bucurat de doi castigatori, proiectul Culorile copilariei al organizatiei SOS SATELE COPIILOR ROMANIA si proiectul Telefonul Varstnicului al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, de asemenea castigator al Premiului pentru Originalitate. Pentru proiectul Niciodata Singur, Fundatiei i-a fost acordat Premiul pentru Durabilitate.

Sectiunea Buget – / Eficienta + a avut, de asemenea, doi castigatori, proiectele VOLUNTAR IN SPITAL si Edulier Inapoi la Scoala ale organizatiilor ASOCIATIA DE MEDICINA PENTRU SANATATE PUBLICA si Asociatia Edulier.

Premiile I de la sectiunile Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala au au fost acordate proiectelor Agricultura durabila in zone defavorizate ale Romaniei: Conservarea si valorificarea soiurilor de fructe – Mihai Eminescu Trust si, respectiv Made in Rural – Fundatia World Vision Romania.

Premiile I de la setiunile Proiecte si campanii de Voluntariat si Proiecte pentru Tineret au fost acordate proiectelor Voluntari in slujba copiilor bolnavi de cancer din Romania – Asociatia Little People Romania si, respectiv Prevenire HIV in randul liceenilor din orase mici spre medii – Asociatia Semper Musica.

La sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala Premiul I a fost acordat demersului Fundatiei Hospice Casa Sperantei – Promovarea facilitatii fiscale 20% ca modalitate de implicare a sectorului de afaceri in sustinerea sectorului non-profit.