Marele pianist Radu Lupu a fost numit Comandor al Imperiului Britanic de către regina Marii Britanii – VIDEO

Pianistul Radu Lupu, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români la nivel internaţional, a fost distins de regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic, pentru “serviciile sale aduse muzicii”, potrivit theguardian.com.

Radu Lupu s-a numărat printre personalităţile din toate domeniile care au fost înnobilate în preajma Anului Nou de regina Marii Britanii şi cărora le vor fi înmânate aceste decoraţii în 2016.

Alături de Radu Lupu au fost decorați actorii Idris Elba, Imelda Staunton, Barbara Windsor, Sian PhillipsJames Nesbitt, scenaristul Peter Morgan şi solistul trupei Blur, Damon Albarn.

Pianistul, în vârstă de 70 de ani, este în prezent unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români la nivel internaţional.

Născut la Galaţi, pe 30 noiembrie 1945, pianistul Radu Lupu este artistul despre care s-a spus că “a adus cel mai aproape muzica de vorbire”, potrivit site-ului Festivalului Enescu.

Cariera lui s-a conturat alături de cele mai prestigioase orchestre şi cei mai mari dirijori ai lumii: Orchestra din Cleveland, dirijată de Daniel Barenboim, Orchestra Simfonică din Chicago, dirijor Carlo Maria Giulini (1972, New York). A urmat un turneu de doi ani în SUA, cu Orchestra Filarmonicii din New York. Ulterior, a întreprins cu regularitate turnee în Europa, Statele Unite şi în Asia.