Marea împărțire a banilor Capitalei: drumuri, spitale, statui și biserici

Primăria Municipiului București intenționează să susțină anul acesta bisericile din Capitală cu aproape 10 milioane de euro (45.463.000 de lei). Ca și în 2017, peste 300.000 de euro (15.000.000 de lei) din bugetul local vor sta la temelia Catedralei Mântuirii Neamului.

De sprijin financiar consistent ar urma să se bucure de asemenea statuile și monumentele din București.

Cu argumentul intrării în anul Centenarului, Primăria se pregătește să aloce peste 13 milioane de euro monumentelor și statuilor care ar urma să apară în București în acest an.  Fântâna cascadă cu un grup statuar centenar denumită „Fântâna cu Dor” ar urma să coste 3,8 milioane de euro, iar monumentul “Unirea Romanilor de la 1918”, al cărui proiect este încă o necunoscută în spațiul public este pe cale să primească 2,5 milioane de euro.

Propunerile apar în proiectul de buget pus deja în dezbatere publică (detalii aici).

Primăria are însă în vedere mult mai multe proiecte de statui în 2018. Pe lângă cele deja anunțațe precum statuia generalului Henri Mathias Berthelot și a domnitorului Ștefan cel Mare, va finanța un monument al regelui Ferdinand I și al Reginei Maria și alte câteva dedicate lui I.C.Brătianu, Ecaterinei Teodoroiu, scriitorului Mihail Sebastian și actorului Nicu Constantin.

O sumă ceva mai mică ar urma să ajungă la biserici. Refacerea lăcașurilor de cult din București și noua construcție a Catedralei Mântuirii Nemului vor primi, după aprobarea Consiliului General, aproape 10 milioane de euro (45.463.000 de lei). Doar Catedrala Mântuirii Neamului va fi finanțată cu 15.000.000 de lei, ca și în 2017.

Primaria Capitalei are în 2018 un buget local estimat la 1,2 miliarde de euro (5,7 miliarde de lei), mai mare decât cel de anul trecut. Așa cum arată proiectul de buget, în investițiile în infrastructură ar ajunge mai puțin de un sfert – mai exact 231 milioane euro. Aproape 200 de milioane de euro înghite subvenționarea RADET și RATB, în timp ce investițiile în sănătate ar urma să primească 111 de milioane de euro.

Sursa Foto: Facebook/ Contul primarului general, Gabriela Firea





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS