Confidenţialitate

Marea Britanie: Vaccinarea a două milioane de cetăţeni pe săptămână, calea pentru a stopa un nou val de COVID-19

În Marea Britanie, sunt necesare reguli mai dure anti-COVID pentru a evita o catastrofă, spune un important medic epidemiolog.

Regatul Unit a înregistrat luni pentru prima dată peste 40.000 de cazuri de coronavirus. Iar numărul  bolnavilor de COVID-19 care sunt internaţi în spital l-a depăşit pe cel din vârful primului val, din aprilie.

Avertismentul vine de la Andrew Hayward, profesor de boli infecţioase la University College din Londra. El este şi consilier al Guvernului britanic.

Spune că ţara intră într-o fază foarte periculoasă a pandemiei şi că trebuie acţionat preventiv pentru a evita o catastrofă în ianuarie şi februarie.

Hayward spune că noua mutaţie a coronavirusului, care s-ar răspândi mai rapid, face ca măsurile de carantină din prezent să nu fie suficiente pentru a încetini răspândirea virusului.

Un studiu prezentat marți în Marea Britanie arată că, pentru a evita un al treilea val al pandemiei, ar fi necesară vaccinarea anti-COVID a două milioane de cetăţeni în fiecare săptămână.

Săptămâna trecută, autorităţile din Regatul Unit anunţau că au imunizat 600.000 de persoane cu serul produs de Pfizer şi BioNTech.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu