Marea Britanie: Urme de cocaina in Parlament

Urmele de stupefiante au fost descoperite in toaletele institutiei

Totul a ieșit la iveală după o anchetă a cotidianului The Sun – pentru depistarea urmelor de stupefiante, jurnaliștii au folosit aceleași tehnici utilizate de polițiștii de la antidrog.

Purtătorul de cuvânt al Legislativului britanic respinge însă astfel de acuzații și spune că drogurile ar fi putut fi consumate de turiștii care vizitează Palatul Westminster – sediul Parlamentului.

Ancheta jurnaliștilor britanici a scos la iveală că în 9 dintre toaletele Legislativului au fost descoperite urme de cocaină.

Pentru depistarea stupefiantelor, reporterii sub acoperire au lipit mai multe folii speciale care – odată așezate pe suprafețe unde s-au consumat droguri – se colorează în albastru.

Pe lângă urmele de cocaină, s-au descoperit și uşoare zgârieturi relizate cel mai probabil în timp ce dozele erau împărţite.

Cele mai multe urme au fost descoperite în zonele private din apropierea birourilor Conservatorilor şi ale Liberal-Democraţilor.

Reacțiile nu au întârziat să apară – unul dintre parlaemtnarii britanici a declarat că, cităm, ‘asta înseamnă că e ceva putred în această instituție’.

Iar purtătorul de cuvânt al Parlamentului britanic spune că ‘anual, peste un milion de turişti vizitează clădirea’ – astfel că urmele de stupefiante găsite le-ar fi putut aparține acestora.

Toate dovezile adunate au fost transmise atât oficialilor din Parlament, cât şi Poliţiei.