Marea Britanie: The independent, despre imigrantii romani si bulgari

‘Nu este nimic altceva decât o încercare de a strânge cât mai multe voturi’, concluzioneaza The Independent

The Independent a publicat ieri un amplu comentariu privind ridicarea restricțiilor pentru locuitorii celor două țări de la 1 ianuarie.

Potrivit cotidianului , conservatorii conduși de premierul David Cameroun ascund adevărul despre imigrație.

Articolul începe cu exemplul sopranei Angela Gheorghiu, o supervedetă a operei care a înregistrat recent un album de colinde de Crăciun în limba română. Jurnaliștii vorbesc despre ‘un excelent exemplu al succesului unui export românesc’.

The Independent susține că acest album, trebuie să le reamintească tuturor că …citez … ‘românii (și vecinii lor bulgari) nu sunt de fapt o hoardă de 27 de milioane de cerșetori gata să se mute cu toții în Marea Britanie de la 1 ianuarie, ci două națiuni care au multe de oferit britanicilor’.

Articolul vine ca un răspuns la materialele publicate de o mare parte a presei britanice, în care este creată impresia că de la 1 ianuarie Regatul Unit va fi invadat de români și bulgari care vor veni aici doar să trăiască din ajutoare sociale.

De fapt nu este așa, susține The Independent. Imigranții din Marea Britanie contribuie cu 35% mai mult la trezoreria britanică decât profită sub formă de beneficii și alte servicii. Mai mult, statisticile guvernului arată că doar 6% dintre imigranți trăiesc din ajutoare sociale’.

Astfel, conservatorii permit denaturarea informațiilor pentru că doar așa pot câștiga electorat – promovând un mesaj izolaționist, naționalist și eurosceptic, concluzionează The Independent.