Marea Britanie taie ajutoarele pentru imigranti

De la 1 ianuarie, solicitanţii de locuri de muncă nu vor mai putea pretinde ajutoare de şomaj în primele 3 luni de sedere în Marea Britanie, a anunţat premierul David Cameron.

Data intrării în vigoare a măsurii coincide cu anularea restricţiilor pentru români şi bulgari pe piaţa muncii în 9 ţări europene, inclusiv în Marea Britanie.

Restrictiile impuse ajutoarelor sociale vor face Anglia mai puţin atractivă pentru imigranţii europeni, care încearcă să trăiască din cheltuielile statului, afirmă premierul David Cameron.

După ce alocaţia de şomaj – în valoare de cel putin 57 de lire sterline pe săptămână – va fi eliminată, imigranții vor avea mai greu acces la ajutoaresociale.

Astfel, începând de vineri, solicitanţii europeni de locuri de muncă fără perspectivă de angajare vor beneficia de alocația de șomaj doar șase luni.

O altă decizie prevede că şomerii europeni nu vor mai primi alocaţii pentru locuinţă, indiferent de data la care au venit în Marea Britanie. În ceea ce privește această măsură, nu a fost stabilit când va intra în vigoare.