Marea Britanie susține pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido

Marea Britanie şi-a arătat susţinerea faţă de liderul opoziţiei din Venezuela Juan Guaido.

„Alegerile prezidenţiale din 2018 din Venezuela nu au fost nici libere, nici corecte.

Susţinem în totalitate Parlamentul ales democratic, cu Juan Guaido ca preşedinte”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May.

Între timp, la Bruxelles, Uniunea Europeană a îndemnat să se asculte ”vocea” poporului Venezuelei şi a reclamat alegeri ”libere şi credibile”.

Atmosferă confuză și tensionată la Caracas

Mii de susţinători ai opoziţiei protestează pe străzile capitalei Venezuelei, unde şeful parlamentului,  Juan Guaido, s-a proclamat preşedinte interimar al ţării.

Un anunţ respins de Armată, dar salutat rapid la Washington, unde Donald Trump a anunţat că încurajează schimbarea de regim.

La fel a făcut și noul preşedinte al Braziliei, extemistul Jair Bolsonaro.

Legislativul de la Caracas este singura instituţie controlată de opoziţie.

Reales preşedinte în urma unui scrutin considerat “fraudat” de unele cancelarii occidentale, socialistul Nicolas Maduro a acuzat, marţi, că Statele Unite se amestecă în treburile interne ale Venezuelei, cerându-le diplomaţilor americani să părăsească ţara în cel mult 3 zile.

Nicolas Maduro a început la 10 ianuarie al doilea său mandat de preşedinte al Venezuelei pentru şase ani, după o victorie electorală contestată de opoziţie şi de comunitatea internaţională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS