Confidenţialitate

Marea Britanie: Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, obligatorii pentru casele construite începând cu anul 2022 | AUDIO

În Marea Britanie, stațiile de încărcare pentru mașini electrice vor fi obligatorii pentru toate casele noi care vor fi construite de anul viitor, potrivit unei hotărâri a Guvernului britanic. În Regat sunt deja 250.000 de astfel de puncte. În România sunt aproape 1.000.

În Marea Britanie, pe lângă locuințele noi, vor fi obligate să aibă stații de încărcare în parcare și supermarketurile și clădirile de birouri.

Guvernul britanic a sprijinit deja instalarea a mai bine de 250.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice, astfel că noile reguli vor crește acest număr cu peste 50% doar anul viitor.

Există și critici la acest proiect, care spun că Londra și sud-estul țării are deja mai multe puncte de încărcare decât restul Angliei și Țării Galilor la un loc, iar legea nouă nu schimbă prea multe în acest sens.

De asemenea, potrivit BBC, Opoziția britanică spune că legea nu include prevederi care să facă mașinile electrice mai accesibile pentru familiile cu venituri mici și medii.

În Uniunea Europeană, raportat la 100 de kilometri de drumuri, Olanda are cele mai multe stații de încărcare, urmată de Luxemburg, Germania, Portugalia și Austria.

Pe ultimele 5 locuri sunt Lituania, Grecia, Polonia, Letonia și România.

Sursa foto: Unsplash / Chuttersnap

Citește și: Republica Moldova interzice publicitatea la toate tipurile de jocuri de noroc | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.