Marea Britanie: Specialiștii în siguranță alimentară cer interzicerea nitriților și nitraților în prepararea produselor din carne procesată. Favorizează apariția cancerului intestinal | AUDIO
Sursa foto: Shutterstock
Fără bacon „artificial” în supermarketuri. Mai mulți specialiști din Marea Britanie cer scoaterea unor substanțe folosite la prepararea produselor din carne procesată. Studiile arată că acești compuși chimici sunt asociați cu peste 5.400 de cazuri de cancer intestinal doar în Regatul Unit.
Specialiștii în siguranță alimentară și nutriție cer ministrului britanic al Sănătății să elimine complet nitriții și nitrații din carne, după ce studii recente au arătat că aceste substanțe pot genera compuși cancerigeni în organism.
Ei cer și introducerea unor etichete de avertizare clare pe ambalaje, la fel ca cele de pe pachetele de țigări.
Potrivit datelor prezentate, aproape 95% dintre pachetele de bacon, șuncă sau jambon vândute în supermarketurile din întreaga lume conțin aditivi care le oferă culoarea roz specifică și le prelungesc durata de valabilitate.
Cancerul intestinal (sau colorectal) este a doua cea mai letală formă de cancer din Regatul Unit, după cel pulmonar, potrivit datelor Cancer Research UK, citate de The Guardian.
Anual, în Marea Britanie, peste 5.400 de cazuri sunt asociate direct cu consumul de carne procesată.






