Confidenţialitate

Marea Britanie: Record de infectări cu SARS-CoV-2, ca urmare a răspândirii variantei Omicron | AUDIO

Record de cazuri de coronavirus în Marea Britanie pe fondul răspândirii accelerate a variantei Omicron. Aproape 80.000 de cazuri noi au fost confirmate în 24 de ore iar autoritățile sanitare se așteaptă la o creștere accelerată și în zilele următoare.

78,610 cazuri noi de SARS-CoV-2 au fost raportate în doar 24 de ore de autoritățile sanitare de Londra, cu peste 10.000 de cazuri în plus față de recordul anterior înregistrat la începutul anului, pe 8 ianuarie.

Medicii britanici consideră varianta Omicron una dintre cele mai mari amenințări de la debutul pandemiei în condițiile în care transmiterea acesteia este uluitoare, numărul cazurilor dublându-se la fiecare 2-3 zile.

Rata de răspândire este considerată fără precedent și de către directorul OMS, care spune că tulpina Omicron este acum prezentă, oficial, în 77 de țări.

Iar Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor avertizează că noua variantă ar putea conduce la spitalizări și decese în plus față de perioadele anterioare.

Este nevoie de respectarea în continuare a măsurilor de distanțare, evitarea supraaglomerărilor, prudență în timpul sărbătorilor și chiar revenirea la telemuncă acolo unde este posibil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Cum completezi și cum generezi un formular PLF de intrare în România. Toți pașii necesari pe care trebuie să-i știi | FOTO și VIDEO