Marea Britanie – Cheltuieli exorbitante ale recrutorilor englezi care cauta asistente medicale in Romania si in alte tari

O anchetă a jurnaliștilor englezi arată că cei care merg în mai multe țări, printre care și România, pentru a recruta personal o fac numai pentru propriile beneficii.

Jurnaliștii englezi spun că managerii din cadrul sistemului public de sănătate din Marea Britanie au mers în aproximativ 100 de călătorii costisitoare, însclusiv în România.

În majoritatea cazurilor, echipele de recrutori s-au cazat în hoteluri luxoase timp de o săptămână și au cheltuit până la 100 de mii de lire sterline fiecare.

Deși au plecat cu scopul de a recruta asistente medicale – multe dintre acestea au rămas în funcție doar câteva luni.

Ancheta Daily Telegraph arată că în unele deplasări a fost recrutat un număr mic de asistente, în timp ce în cazul altora nu a fost recrutată nicio persoană.

Datele arată că Spania este ţara predilectă pentru recrutare, cu 39 de vizite în perioada 2013-2014, urmată de Portugalia, Irlanda, Italia, România şi Grecia.

Spitalul Universitar al trustului South Manchester Foundation a trimis o echipă formată din cinci membri în România în decembrie 2013, care a stat la un hotel de cinci stele din Bucureşti pentru a recruta 11 asistente.