MAREA BRITANIE: Bisericile cu turle, folosite pentru a crește conectivitatea mobilă în zonele rurale

Bisericile cu turle vor fi folosite pentru a creşte conectivitatea în bandă largă mobilă în zonele rurale, conform ministrului britanic al culturii, Matt Hancock.

Oficialul a declarat că acordul cu Biserica Angliei pentru a folosi clădirile medievale cu turle poate ajuta la furnizarea acestor servicii ale secolului XXI.

Departamentul pentru tehnologie digitală, cultură, mass-media şi sport a dat asigurări că orice infrastructură de telecomunicaţii nu are impact asupra caracterului şi semnificaţiei arhitecturale sau istorice a bisericilor.

Majoritatea bisericilor anglicane (65%) şi a parohiilor (66%) din Anglia se află în zone rurale, adesea în centrul comunităţilor şi astfel sunt bine plasate pentru a rezolva problemele legate de conectivitatea slabă.

Acestea vor fi utilizate alături de alte proprietăţi ale bisericii şi clădiri agricole pentru a găzdui infrastructura telecomunicaţiilor.

În virtutea acestui acord cu Biserica Angliei, „chiar şi o clădire din secolul al XV-lea” poate ajuta la adaptarea ţării la viitor, îmbunătăţind viaţa oamenilor prin creşterea conectivităţii în unele dintre zonele cu cel mai dificil acces.

Încurajarea bisericilor pentru a îmbunătăţi conectivitatea va contribui la rezolvarea a două dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă zonele rurale – izolarea şi dezvoltarea durabilă, a declarat episcopul de Chelmsford Stephen Cottrell.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare