Confidenţialitate

Marea Britanie: Asistenta care a ucis 7 bebeluși, condamnată la închisoare pe viață | AUDIO

În Marea Britanie, asistenta care a ucis 7 bebeluși a fost condamnată la închisoare pe viață. În vârstă de 33 de ani aceasta nu are posibilitatea de a fi eliberată condiționat. Procesul ei a durat 9 luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucy Letby era asistență la Spitalul Countess of Chester. Între 2015 și 2016, 7 bebeluși născuți prematur au murit fără vreun motiv evident. Letby era singură pe tură atunci când au avut loc decesele.

Alți 10 bebeluși au fost aproape de moarte, dar au fost salvați de medici. Procurorii au formulat 22 de capete de acuzare pe numele ei: 7 pentru omor și 15 pentru tentativă de omor.

Într-un bilet pe care anchetatorii l-au găsit la casa ei, asistenta susținea că i-a ucis pe nou născuți pentru că nu se simțea suficient de bună pentru a avea grijă de ei. Ea a fost acuzată că le-a injectat insulină, aer sau supradoză de lapte.

Femeia a susținut că nu este vinovată pe tot parcursul procesului care a început în octombrie 2022. Potrivit Reuters, Judecătorul a apreciat că Lucy Letby este cel mai periculos asasin de copii din epoca modernă din Marea Britanie. Letby a refuzat să fie în sala de judecată la pronunțarea sentinței.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: California: Stare de urgență emisă pe fondul furtunii tropicale Hillary | VIDEO