Confidenţialitate

Marea Britanie: Anchetă după identificarea unui colet contaminat cu uraniu pe aeroportul Heathrow. Acesta a fost găsit la finalul lui 2022 | AUDIO

Anchetă în Marea Britanie după ce la finalul anului trecut, pe aeroportul Heathrow a fost găsit un colet contaminat cu uraniu. Pachetul, expediat din Pakistan, era destinat unor cetățeni iranieni care locuiesc în Regatul Unit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Informarea oficială a fost făcută abia acum, dar uraniul a fost descoperit în 29 decembrie într-un transport de fier vechi, scrie BBC. Alerta de securitate de la aeroportul Heathrow s-a declanșat după ce scanerele specializate au detectat substanța în timp ce un colet era transportat către un depozit de marfă.

Este vorba despre o cantitate mică de uraniu și nu pare să aibă legătură cu vreo amenințare directă, a spus pentru SkyNews un comandant din cadrul trupelor antitero.

Pachetul era destinat unor cetățeni iranieni din Marea Britanie și a sosit cu un zbor din Oman, după ce a plecat din Pakistan, potrivit The Sun.

Uraniul este un metal care există în mod natural în pământ. Acesta poate avea utilizări nucleare odată ce a fost rafinat sau îmbogățit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: „Spare”, cartea prințului Harry, a avut cele mai mari vânzări din categoria non-ficțiune din Marea Britanie