Marea Britanie a reluat schimbul de informații cu SUA

Atacul de la Manchester Arena: poliţia din Marea Britanie a reluat schimbul de informații cu Statele Unite, la nici 24 de ore de la suspendare.

Britanicii au fost nemulțumiți că oficialii americani au dezvăluit presei de peste ocean o serie de informații sensibile privind ancheta atentatului de la Manchester, soldat cu 22 de morți.

Mark Rowley, oficialul britanic cu cel mai înalt grad în lupta împotriva terorismului, a declarat că Londra a primit asigurări de la Washington că astfel de incidente nu vor mai avea loc. Prin urmare a fost reluată colaborarea.

Între altele, jurnaliștii din Statele Unite au fost primii care au anunțat identitatea atacatorului de la Manchester, Salman Abedi, deși autoritățile britanice au declarat că știu cine este atacatorul dar nu vor să-i dezvăluie pentru moment identitatea, pentru ca eventuali complici să nu fie puși în gardă.

Presa americană a publicat şi alte detalii oferite Washingtonului.

Cotidianul New York Times a publicat inclusiv detalii de la locul atentatului, printre care fotografii în care apare detonatorul şi rucsacul în care a fost ascuns dispozitivul exploziv.

Poliţia britanică a transmis, aşa cum face de obicei, detalii despre anchetă în baza de date centrală americană, pentru a fi accesate de specialişti în lupta împotriva terorismului, criminalişti şi alţii.

Londra beneficiază de resursele Washingtonului, iar o suspendare îndelungată ar fi afectat lupta împotriva terorismului, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS