Confidenţialitate

Marea Britanie a aprobat un tratament nou împotriva Covid | AUDIO

Un nou tratament, dezvoltat de o companie britanică pare să fie eficient împotriva variantei Omicron a Sars-Cov-2, arată testele incipiente. Tratamentul, care se folosește în primele cinci zile de la apariția simptomelor a fost aprobat azi în Marea Britanie.

Medicamentul Sotrovimab a fost clasat la sfârșitul lunii iunie, de Comisia Europeană, printre cele mai promițătoare cinci terapii împotriva Covid-19. Se administrează în primele cinci zile de la apariția simptomelor la persoanele care au forme medii de boală, dar risc de a dezvolta forme grave de Covid-19.

Marea Britanie a decis azi să autorizeze tratamentul subliniind că acesta este eficient și contra noii variante Omicron. Potrivit reprezentanților companiei producătoare – GSK – testele efectuate pe hamsteri au arătat că tratamentul cu anticorpi Sotrovimab rămâne activ și în fața noii variante a Sars-Cov-2.

Teste suplimentare vor fi efectuate în continuare, iar rezultatele vor fi cunoscute până la finalul acestui an, mai spun oficialii companiei. În Marea Britanie, Sotrovimab este al doilea tratament împotriva Covid-19 aprobat, după Molnupiravir care a primit autorizație la începutul lunii trecute.

Sursa foto: Unsplash / Fusion Medical Animation

Citește și: Dr. Vasi Rădulescu: Dacă tulpina Omicron va deveni dominantă, e posibil la nivel de decese să stăm mult mai rău decât la Delta | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.