Confidenţialitate

MAREA BRITANIE: 39 de cadavre, descoperite într-un camion | VIDEO

Cadavrele a 39 de persoane au fost au fost descoperite într-un camion, miercuri, de poliția comitatului britanic Essex, relatează Euronews.

Vehiculul era parcat în incinta parcului industrial Waterglade din Grays.

Zona a fost izolată.

Potrivit anchetatorilor, victimele sunt 38 de adulți și un adolescent. Procesul de identificare a acestora este în desfășurare.

Echipe de criminaliști au fost mobilizate la fața locului, alături de specialiști ai Crucii Roșii.

Șoferul, un tânăr nord-irlandez, se află în custodia autorităților, fiind suspectat de crimă.

Potrivit primelor informații, camionul ar proveni din Bulgaria și a intrat în Regat, sâmbătă, 19 octombrie, prin portul Holyhead, situat în vestul Țării Galilor. Traseul a fost descris drept “neortodox” și a inclus portul belgian Zeebrugge.

Premierul irlandez Leo Varadkar a anunțat că țara sa va colabora îndeaproape în această anchetă.

Ambasada Bulgariei la Londra este în contact direct cu autoritățile britanice.

 

Informat despre macabra descoperire, premierul britanic Boris Johnson a scris, într-un mesaj pe Twitter, că este „îngrozit”.  Șeful guvernului de la Londra a reiterat pericolul reprezentat de traficanții de persoane și a transmis că sunt necesare eforturi coordonate împotriva acestui fenomen.

Citat de Sky News, Steve Valdez-Symonds, reprezentant al organizației Amnesty International UK, a declarat că tragedia dovedește pericolele la care migranții se expun în încercările de a ajunge în Regatul Unit, ale cărui politici și practici actuale de imigrare le refuză acestora opțiuni sigure și legale.

În august 2015, 71 de migranți erau descoperiți fără suflare într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria, la granița cu Ungaria.  În iunie 2019, 4 indivizi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în acest caz care a șocat Europa.