Mare Nostrum: Delfin descoperit mort la Cernavodă

Organizația Mare Nostrum anunță descoperirea unui delfin mort pe un mal al Dunării, la Cernavodă.

Specialiştii susțin că, cel mai probabil, mamiferul ar fi fost prins într-o plasă pescărească.

“În atâţia ani de când ne deplasăm la cazuri de delfini şi marsuini eşuaţi, nu am întâlnit ceva similar. Locaţia este una cât se poate de ciudată şi atipică pentru un caz de eşuare, pe un mal al Dunării, atât de departe faţă de mare. Am intrebat mai multe surse, iar informaţia ni s-a confirmat. Apoi am început să desluşim misterul”, spune Marian Paiu, coordonator în cadrul acestui ONG.

“Una dintre ipoteze este ca acesta să fi ajuns pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, o ipoteză puţin plauzibilă, deoarece delfinul ar fi trebuit să treacă prin două ecluze până la Cernavodă, lucru aproape imposibil. Dat fiind stadiul avansat de putrefacţie, precum şi perioada scurtă de timp de când a ajuns la mal au dus la excluderea posibilităţii ca acesta să fi ajuns în viaţă, autonom, până acolo”, potrivit Mare Nostrum.

“Suntem siguri că afalinul a ajuns la Cernavodă prin intermediul canalului, adus odată cu un convoi de barje, prins între acestea”, a adăugat ONG-ul.

Reprezentanţii Primăriei Cernavodă şi cei ai Administraţiei Nationale Apele Române au fost înștiințați despre acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS