Marcel Vela, nou ministru al Internelor: Fenomenul infracţional a ajuns la cote alarmate

Comentând cazul tinerei drogate şi violate într-o clădire abandonată din Giurgiu, noul ministru al Internelor, Marcel Vela, a declarat, marţi seara, că fenomenul infracţional “a ajuns la cote alarmate”, fiind nevoie de o recalibrare a personalului din subordine.

“Pot fi angrenaţi în protejarea cetăţenilor jandarmii, care în judeţele respective sunt într-un număr suficient, dar care sunt pregătiţi doar pentru intervenţii în acţiuni specifice. Au atribuţii legale de asigurare a ordinii publice şi a pazei bunurilor”, a spus Marcel Vela, la postul România TV.

“Începând cu perioada în care în MAI au fost pensionări masive şi mulţi profesionişti nu au mai fost activi, forţele de ordine au avut o slăbiciune în această confruntare cu lumea interlopă. Între timp, s-a ajuns la o situaţie în care trebuie conştientizăm că fenomenul infracţional a ajuns la cote alarmate şi trebuie să rezolvăm în primul rând siguranţa cetăţeanului. Şi acest lucru se poate face prin recalibrarea forţelor Ministerului Afacerilor Interne în sensul în care acum sunt posturi de poliţie rurală care nu au poliţişti tot timpul într-o unitate”, a adăugat ministrul.

Un tânăr de 25 de ani din Giurgiu a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a drogat şi violat o fată de 16 ani într-o clădire abandonată din oraş.

Ulterior, inculpatul a distribuit, prin intermediul unor aplicaţii de socializare, o înregistrare video a agresiunii.

La 3 noiembrie, ofiţerii de poliţie judiciară l-au prins pe tânăr în Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” şi l-au condus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu, fiind arestat preventiv ulterior.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS