Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: „Unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare” | VIDEO

Premierul României – Marcel Ciolacu – a spus luni – 25 septembrie 2023 – într-o declarație susținută înaintea ședinței de guvern pe tema modificărilor fiscale, că măsurile despre care se vorbește în prezent nu duc la austeritate și nu au nicio legătură cu aceasta. În plus, premierul dă asigurări că nu riscăm să ne confruntăm cu prețuri crescute în iarna anului 2023. Mai mult de atât, Marcel Ciolacu a spus că de vor desființa posturi la stat astfel încât „unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare”.

„Nu există niciun risc ca prețurile să crească la iarnă. În plus, nu se poate vorbi de austeritate când o măsură cheie este creșterea salariului minim cu 10% de la 3000 la 3300 (n.r. de lei). Iar în construcții, prin Ordonanță de Urgență, mărim salariul minim cu 12,5% – de la 4000 la 4500 (n.r. de lei)”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluție”

„Vorbim, astfel, despre o creștere a salariului minim pentru 2 milioane de oameni, iar angajații obișnuiți nu vor plăti nicio taxă în plus. Este adevărat: unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare.

Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluție și ar fi fost de așteptat ca acest proces să fie demarat mai devreme. Deoarece nu s-a întâmplat, am să fac eu acest lucru. Nu am de gând să dau niciun pas înapoi. Este nevoie de o reformă majoră și sunt pregătit să mi-o asum fiindcă este singura șansă pentru a continua dezvoltarea României”, a conchis premierul României.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Marcel Ciolacu: TVA-ul general nu crește. TVA pentru alimente și medicamente rămâne la 9% și 5% pentru energie, lemne de foc, gaze și cărți | VIDEO