Confidenţialitate

Marcel Ciolacu spune că PSD nu va merge la consultări dacă partidul său nu va fi invitat primul | AUDIO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, avertizează că reprezentanții formațiunii nu vor merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea viitorului premier, dacă reprezentanții partidului său nu vor fi invitați primii la discuții.

Ciolacu spune, la postul Antena 3, că o decizie va fi luată joi seară. Însă, deocamdată, șeful statului nu a lansat invitațiile pentru consultări. În schimb, joi dimineață, s-a întâlnit cu liderii partidelor de dreapta.

„Este exclus să mergem la Cotroceni dacă nu suntem chemați prima forță politică, iar dacă vom merge, chiar dacă suntem chemați prima forță politică, o să fie o decizie pe care o luăm în Biroul permanent naționalt, azi, de la ora 16:00”, a declarat președintele PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele PSD critică și felul în care șeful statului și liderul PNL au decis cine să fie nominalizat premier din partea liberalilor.

Vă reamintim, președintele PNL, Ludovic Orban, a povestit că atât el cât și Klaus Iohannis au scris pe câte un bilet numele preferatului, pe care apoi și l-au arătat unul altuia.

„Ați mai auzit vreodată, chiar în democrația tânără din România, sau altundeva în Europa, în care liderul unui prtid este invitat, cu niște colegi, la președintele României, înțelegând că este președintele tuturor românilor, unde se scriu pe bilețele numele de prim-ministru? Există în litera Constituției și în spiritul Constituției o asemenea batjocură la adresa votului românilor?”, a mai spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot la Antena 3, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, spune că nu crede că Florin Câțu va fi desemnat în final premier:

„Mi se pare o cacealma această propunere a lui Florin Cîțu, cu siguranță e folosită doar pentru tratativele dintre partidele domnului Iohannis, pentru a acapara mai multe ministere și așteptăm să vedem care este și propunerea adevărată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.