Confidenţialitate

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu merg miercuri în Ucraina, la invitația omologului lor de la Kiev | AUDIO

Președinții Parlamentului de la București merg mâine într-o vizită în Ucraina. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au programate deplasări în mai multe zone afectate de război.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cel al Senatului, Florin Cîțu, au anunțat încă de săptămâna trecută că vor vizita Ucraina. Într-un comunicat de presă, Camera Deputaților a anunțat că vizita va fi una preponderent desfășurată în teren, cei doi lideri ai Parlamentului urmând să se deplaseze în mai multe zone afectate de război, inclusiv în zone unde armata rusă a comis atrocități.

De asemnea, potrivit sursei citate, este posibil ca Marcel Ciolacu să susțină un discurs în Rada Supremă, Parlamentul Ucrainei. De altfel, vizita celor doi lideri ai Parlamentului de la București în Ucraina are loc ca urmare a unei invitații transmise de omologul lor de la Kiev, Ruslan Stefanchuk.

Până acum au vizitat Ucraina mai mulți lideri occidentali, printre care secretarul American al apărării, președinta Comisiei Europene, premierul britanic sau președintele polonez.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Lavrov: Riscul unui război mondial nu poate fi subestimat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.