Confidenţialitate

Lavrov: Riscul unui război mondial nu poate fi subestimat

Șeful diplomaţiei ruse a asigurat, luni, că țara sa va continua negocierile de pace cu Ucraina şi a avertizat, totodată, asupra riscului real al unui război mondial, relatează Agerpres, citând AFP.

“Bunăvoinţa are limitele ei! Dacă nu este reciprocă, acesta nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Serghei Lavrov.”Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de (preşedintele Volodimir – n. red) Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a adăugat el.

Serghei Lavrov l-a acuzat pe liderul de la Kiev că se preface în negocierile pentru pace: “Este un actor bun (…), dacă te uiţi cu atenţie şi citeşti cu atenţie ce spune, vei găsi acolo o mie de contradicţii”, a opinat şeful diplomaţiei ruse.

În acest context de tensiuni fără precedent între Rusia şi Occident din cauza invadării Ucrainei, Serghei Lavrov a avertizat în legătură cu pericolul real al unui al treilea război mondial. “Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a mai spus ministrul rus, citat de Interfax.

În ceea ce priveşte deznodământul conflictului armat, Serghei Lavrov s-a declarat încrezător că “totul se va încheia, desigur, cu semnarea unui acord”.”Dar termenii acestui acord vor depinde de situaţia luptelor de pe teren când acest acord va deveni realitate”, a conchis oficialul de la Moscova.