Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Șefia vămilor, schimbată | AUDIO

Șefia vămilor a fost schimbată. Este anunțul premierului Marcel Ciolacu în cadrul ședinței de Guvern ce s-a încheiat recent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunțase la sfârșitul anului trecut că pregăteşte schimbarea conducerii Autorității Vamale, din lipsă de performanță.

Marcel Ciolacu, despre noul șef al Autorității Vamale

Înlocuirea a fost confirmată astăzi de premierul Ciolacu: „Domnul Boloș a fost prompt după ce a primit semnale privind problemele din vămi; a propus azi schimbarea conducerii Autorității Vamale Române. O persoană pe care am înțeles că și-o asumă și sunt ferm convins că săptămâna viitoare vom cere împreună noii conduceri a vămilor să vină cu rezolvări rapide la toate cerințele legitime ale fermierilor și transportatorilor”.

Marcel Mutescu, noul șef al Autorității Vamale

Noul șef al Autorității Vamale este Marcel Mutescu, fost șef al Vămii în 2021, iar Alexandru Dudu a fost numit în funcția de vicepreședinte. Marcel Boloș mai anunțase și schimbarea vicepreşedinţilor ANAF. Mioara Cîrciumaru, președintele instituției, își va păstra funcția, a mai declarat Ministrul Finanțelor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Pachetul de măsuri pentru fermierii protestatari, anunțat în a 8-a zi de manifestații: 250 de milioane de euro pentru fermierii din sectorul vegetal