Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, PSD: “Pieţele trebuie lăsate deschise! Este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarketuri”

“Pieţele trebuie lăsate deschise! Este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarketuri, în spaţii închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare, pentru că tu, Guvernul Orban, închizi pieţele şi târgurile… care se află în aer liber.

La fel de ilogic este să-ţi obligi proprii cetăţeni să cumpere produse de import şi nu pe cele proaspete, făcute aici, în România. În loc să susţină produsele autohtone şi producătorii români, Orban face tot posibilul să-i îngroape de tot”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Mesajul liderului PSD vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că primăriile pot decide să amenajeze pieţe volante, în aer liber, unde producătorii să poată să-şi vândă marfa în continuare.

Pieţele închise îşi vor suspenda activitatea de săptămâna viitoare.

„Spre deosebire de supermarketuri, unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețele deschise (…) se transmite mai ușor.

Primăriile pot să organizeze piețele volante pentru a permite desfacerea produselor agricole de către producătorii agricoli, vreau să menționez, pentru că, din păcate, o mare parte din cei care desfac marfa în piețe numai producători agricoli nu sunt”, a declarat Ludovic Orban.

Închiderea piețelor care funcționează în spații închise nu îi afectează atât pe mult pe legumicultorii din LAPAR, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, spune președintele Nicu Vasile.