Confidenţialitate

Ludovic Orban spune că primăriile vor putea amenaja piețe în aer liber pentru producători | AUDIO

Pieţele închise îşi vor suspenda activitatea de săptămâna viitoare.

Premierul spune că primăriile pot decide să amenajeze pieţe volante, în aer liber, unde producătorii să poată să-şi vândă marfa în continuare.

„Spre deosebire de supermarketuri, unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețele deschise (…) se transmite mai ușor.

Primăriile pot să organizeze piețele volante pentru a permite desfacerea produselor agricole de către producătorii agricoli, vreau să menționez, pentru că, din păcate, o mare parte din cei care desfac marfa în piețe numai producători agricoli nu sunt”, a declarat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Închiderea piețelor care funcționează în spații închise nu îi afectează atât pe mult pe legumicultorii din LAPAR, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, spune președintele Nicu Vasile.

El susține însă că trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării problema siguranței alimentare în România, astfel încât să exportăm mai multe produse finite și mai puțină materie primă:

„Noi nu suntem atât de mult afectați, nu mergem să vindem direct în aceste piețe. Am cerut ca agricultura să fie introdusă în CSAT, aici discutăm de un sector strategic național, România nu are asiguranță alimentară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.