Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: „Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Consiliul Concurenței va face o anchetă” | AUDIO

Consiliul Concurenței, cu ochii pe detergenți după ce s-au scumpit cu aproape 25% în comparație cu anul trecut. Premierul i-a cerut șefului Consiliului să înceapă o anchetă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În topul scumpirilor din ultimele 12 luni se află detergenții. Prețurile acestor produse au crescut cu aproape 25% în comparație cu aprilie anul trecut.

Un litru de detergent lichid depășește 30 de lei pe site-urile magazinelor online. Dacă este vorba de mai mulți litri se poate ajunge și la 100 de lei. Iar periodic – sunt oferte pentru detergenți care au ajuns produse „de lux”.

Premierul Marcel Ciolacu susține că a cerut ConsiliuluI Concurenței să facă o anchetă

„Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Urmează, cu adevărat, Consiliul Concurenței să facă o anchetă. Am și vorbit cu președintele. Poate pentru dumneavoastră urgența cea mai mare sunt detergenții, pentru mine continuă să fie impozitarea muncii și inflația”, a spus Marcel Ciolacu.

În ultimele luni, de când Guvernul a plafonat adaosul comercial pentru mai multe categorii de alimente, au fost experți care au avertizat: reducerea prețurilor la aceste produse va fi recuperată prin scumpirea altor produse.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Evoluția prețurilor în marile magazine, dezbătută la „Summitul companiilor din retail”. Călin Costinaș, directorul unui lanț de supermarketuri: 2 ani de inflație mare au făcut clienții să fie mult mai atenți la prețuri | AUDIO